Friday 2 July 2010

PostHeaderIcon Pastel de patata


* Inti terpulang ikut citarasa. Ada lebih minced meat ke.. sambal sardin ke (asalkan agak kering sket). I used balance fillings from empanadas (minced meat).

Topping kentang yang ringan rasanye:
1) Rebus kentang bersama sedikit garam dan bay leaves
2) Tos dan lenyek
3) Masukkan sedikit butter, susu dan nutmeg powder, kacau sebati dan biarkan sejuk
4) Dalam mangkuk berasingan, pukul 2 putih telur (simpan kuning telur) hingga kembang/kejun
5) Masukkan 2 kuning telur ke dalam mashed potato (yang dah sejuk or suam) dan kacau rata
6) Masukkan sedikit demi sedikit putih telur ke dalam mashed potato, kacau rata
7) Gris baking pan dengan sedikit butter dan lapiskan mashed potato (anggaran setebal 2 cm)
8) Masukkan inti and spread well
9) Lapiskan kesemua mashed potato di atas inti, spread well
10) Lorek kan dengan garpu
11) Tabur rata breadcrumbs
12) Tabut rata grated parmesan cheese
13) Bakar sehingga topping keemasan at 180-200 degrees

0 comments:

Related Posts with Thumbnails

Traces of my kitchen

Traces of my kitchen

Aida Rezuan

Currently: In Huelva, Spain
Originally: From Mentakab, Malaysia

Chef wanna be / IT Freelancer / Novice Photographer / Traveler

"Be happy and we will find abundant of happiness coming to our path.."